Nieuwe Parklaan 193, Den Haag

€ 1.085.000,- k.k.

Nieuwe Parklaan 193, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193, Den Haag

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.085.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

VvE checklist

Inschrijving KVK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
benedenwoning
Aantal woonlagen
2
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1899
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
beschermd stads- of dorpsgezicht
Voorzieningen
mechanische ventilatie
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas

Energie

Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
163 m²
Buitenruimte oppervlakte
9 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk en vrij uitzicht

Bergruimte

Parkeergelegenheid
betaald parkeren, parkeergarage en parkeervergunningen

Omschrijving

(see for English below)

START VERKOOP VAN HET PROJECT ‘VILLA ANNA’ AAN DE NIEUWE PARKLAAN IN DEN HAAG!

In Villa Anna worden in een prachtige oude villa uit 1899 vier luxe appartementen gerealiseerd. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein. Eventueel is een extra plaa... lees meer

(see for English below)

START VERKOOP VAN HET PROJECT ‘VILLA ANNA’ AAN DE NIEUWE PARKLAAN IN DEN HAAG!

In Villa Anna worden in een prachtige oude villa uit 1899 vier luxe appartementen gerealiseerd. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein. Eventueel is een extra plaats te koop. Uw fiets stalt u veilig in de inpandige berging. De verbouwing en afwerking van de villa als geheel en de appartementen in het bijzonder zijn van hoogstaand niveau. Zo is er veel aandacht besteed aan geluidsisolatie van wanden en vloeren en is de beglazing verduurzaamd omdat de kozijnen merendeels voorzien zijn van HR++ beglazing. Met behoud van het originele karakter zijn gevel, dak en al het houtwerk dusdanig gerestaureerd en gerenoveerd dat de villa weer jaren mee kan. Voor de keuken is een stelpost opgenomen.

Villa Anna (anno 1899) bestaat in wezen uit twee villa’s. Architect H. Wesstra (1843-1911) tekende voor het ontwerp. Zijn ontwerpen pasten geheel in het romantische beeld van de neo-stijl van die tijd van die tijd; schilderachtige koepels en torentjes als bekroning van rijk georiënteerde baksteengevels met talrijke natuurstenen blokjes en andere ornamenten.

Wesstra was in zijn tijd een zeer geliefd architect. Hij werd dan ook veelvuldig gevraagd om voor verschillende woningen in Den Haag ontwerpen te maken. Zo verrijkte hij onder meer de stad met een Panoramagebouw (1881) aan de Bezuidenhoutseweg, een café-restaurant genaamd ‘Seinpost’ in Scheveningen (1886), de concertzaal – uitgevoerd in fantasierijke Moorse stijl – in de voormalige Haagse Dierentuin (1893) en een aantal villa’s in het Van Stolkpark.

Villa Anna is gelegen aan het einde van de groene Nieuwe Parklaan, op loopafstand van het strand. Ook bent u met de fiets of tram zo in een gezellig restaurantje in de stad. Mocht u in de zomer naar de Parade in het Westbroekpark willen, ook dat kan op de fiets! En met het Circustheater als buurtgenoot kunt u natuurlijk ook een mooie musical bijwonen. Boodschappen doet u in de buurt of bijvoorbeeld op de markt iedere donderdag in de Stevinstraat.

Nieuwe Parklaan 193
Dit appartement betreft een twee laags appartement gesitueerd op de bel-etage en in het souterrain. Het appartement beslaat ca. 163 m2 aan woonoppervlak. Via de gezamenlijke entree komt u in de vestibule met vervolgens een tochtseparatie. Vanuit de hal - waar eveneens het trappenhuis is gesitueerd naar de 1e en 2e verdieping – heeft u toegang tot het appartement. Bij binnenkomst komt u in een hal met toilet en fonteintje. De royale woon-/eetkamer is over de gehele lengte gesitueerd en voorzien van een vaste kast. Voor de keuken, welke aan de voorzijde van de woning kan worden geplaatst, is een stelpost opgenomen. Aan de achterzijde heeft u via dubbele deuren toegang tot het balkon aan de achterzijde en met een trap naar beneden bereikt u de achtertuin. Eveneens vanuit de achterkamer toegang tot een van de slaap-/studeerkamers.

Middels een trap in de woonkamer bereikt u de centrale hal in het souterrain die toegang biedt tot meerdere ruimtes. Aan de achterzijde is een van de slaapkamers met een ruimte waar een mogelijkheid is om een inloopkast te creëren. Deze slaapkamer heeft toegang tot een vaste kast onder de trap en een eigen badkamer met dubbele wastafel, toilet, inloopdouche en een designradiator. Aan de achterzijde is nog een slaapkamer. Beide slaapkamers geven toegang tot de achtertuin. Vanuit de centrale hal is een van de badkamers te bereiken welke voorzien is van een ligbad, dubbele wastafel en designradiator. In de hal is nog een separaat toilet met fonteintje. Aan de voorzijde is nog een slaapkamer. Aan de voorzijde is tevens de berging gesitueerd met een aansluiting voor een wasmachine en droger en de opstelplaats voor de C.V.-ketel.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak ca. 163 m2
- Plafondhoogte bel-etage ca. 3.34 m en souterrain ca. 2.62 m
- 4 slaapkamers, 2 badkamers en een inpandige berging
- Verwarming middels vloerverwarming
- Voorzien van dubbele beglazing
- Gelegen op eigen grond
- VvE wordt geactiveerd. Maandelijkse bijdrage is nog niet definitief vastgesteld. De kosten voor het oprichten van de VvE komen het eerste jaar voor rekening van verkoper
- Eén eigen parkeerplaats, een tweede parkeerplaats optioneel (op basis van beschikbaarheid)
- Gezamenlijke fietsenstalling
- Energielabel volgt
- Geschatte oplevering augustus 2022
- Aan koper de keuze om een notaris in Den Haag te kiezen
- In de NVM koopakte zullen een ouderdoms-, materialen- en niet bewonersclausule worden opgenomen
- Tekeningen/impressies (niet op schaal), meubilair, beeldmateriaal en teksten zijn uitsluitend bedoeld om een indruk van de appartementen te geven. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend
- Heeft u interesse? Inschrijven voor het project kan via www.beeuwkes.nl/villa-anna


********************************************************************************************

START OF SALE OF PROJECT ‘VILLA ANNA’ AT THE NIEUWE PARKLAAN THE HAGUE

Introducing Villa Anna - an exquisite turn-of-the-century grand residence from 1899 that is soon to be home to four luxurious apartments. No expense has been spared in refurbishing this iconic property, where interiors have been thoroughly updated to exacting standards whilst preserving the essential structures and historic character.
With newly insulated floors, walls, and most of the windows, interior woodwork, and exterior elements, the property has undergone a total transformation that retains all of its original elegance while incorporating state-of-the art luxuries. Each apartment includes one off-street parking place; an extra one is also possible subject to availability. A provisional post has been included for the kitchen so you can design your own kitchen.

When it was completed in 1899, Villa Anna comprised two separate villas, designed by the renowned architect H. Wesstra (1843-1911). His plans were entirely in keeping with the romantic designs of the revivalist architectural style of that era; picturesque domes and turrets crowning the richly enhanced brick facades with numerous natural stone blocks and other ornaments.

Wesstra was a very popular architect in his time and designed many fine homes and public buildings all around The Hague. His contributions to the city’s landscape included a Panorama building (1881) on the Bezuidenhoutseweg, a café-restaurant called 'Seinpost' in Scheveningen (1886), an imaginatively executed Moorish style concert hall in the former The Hague Zoo (1893), and a number of villas in the Van Stolkpark district.

Located on the leafy Nieuwe Parklaan, Villa Anna is just a short walk from the many amenities in the Scheveningen seaside resort, as well as the beach itself. Parks, public transit, shops, a weekly outdoor market, and entertainment venues are all within easy reach.

Nieuwe Parklaan 193
This duplex apartment, measuring approximately 163m2, extends over the raised ground floor and lower levels. Past the building’s main entrance is a vestibule, where an anti-draught door opens to a hall with a stairway to upper floors. Upon entering the apartment, there is a hall with a guest lavatory. A capacious living/dining room with built-in storage spans the entire length of the apartment. Off the living area at the front is the location where you can install the kitchen. A provisional post has been included for the kitchen. At the back there is access to one of the bedrooms as well as double doors to a balcony with stairs leading to the garden.

A stairway in the living area descends to the lower level, where there is a central hall with a separate toilet and a storage area housing the central heating unit and laundry connections. Facing the rear are two bedrooms, both with doors to the garden. You will have access to an under-stairs cupboard, as well as a space where a walk-in closet could be created, plus an en-suite bathroom with shower, washbasin, and toilet. The second back bedroom and a third bedroom at the front share a bathroom with a bath and double washbasin; both bathrooms have a heated towel rail.

Facts, figures, and features:
- Interior space ca. 163 m2
- 4 bedrooms, 2 bathrooms, and a built-in storage area
- Ceiling height upper floor ca. 3.34 m; lower level ca. 2.62 m
- Heating through floor heating
- Provided with double glazing
- Freehold
- Homeowners Association in the process of formation. Contributions are yet to be determined. The formation costs will be paid by seller in the first year
- One private parking place is included; a second one is optional (subject to availability)
- Communal bicycle storage
- Energy certificate will follow later
- Estimated completion date August 2022
- Purchaser may designate a notary based in the region of The Hague
- Older construction and materials as well as non-occupancy disclaimers will be included in the NVM purchase agreement
- Drawings/impressions (not to scale), furniture, visual material, and texts are solely intended to provide an impression of the apartments. No rights can be derived from these
- Interested in this project? You can sign up through www.beeuwkes.nl/villa-anna

Locatie

Contact opnemen