Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag

€ 1.095.000,- k.k.

Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag
Nieuwe Parklaan 193A, Den Haag

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.095.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

VvE checklist

Inschrijving KVK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (435,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
benedenwoning
Aantal woonlagen
1
Woonlaag
3
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1899
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
beschermd stads- of dorpsgezicht
Voorzieningen
mechanische ventilatie
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas

Energie

Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
170 m²
Buitenruimte oppervlakte
24 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk en vrij uitzicht

Bergruimte

Parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeergarage en parkeervergunningen
Schuur/berging
inpandig

Omschrijving

(see for English below)

START VERKOOP VAN HET PROJECT ‘VILLA ANNA’ AAN DE NIEUWE PARKLAAN IN DEN HAAG!

In Villa Anna worden vier luxe appartementen gerealiseerd. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein. Eventueel is een extra plaats te koop. Uw fiets stalt u veilig i... lees meer

(see for English below)

START VERKOOP VAN HET PROJECT ‘VILLA ANNA’ AAN DE NIEUWE PARKLAAN IN DEN HAAG!

In Villa Anna worden vier luxe appartementen gerealiseerd. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein. Eventueel is een extra plaats te koop. Uw fiets stalt u veilig in de inpandige berging. De verbouwing en afwerking van de villa als geheel en de appartementen in het bijzonder zijn van hoogstaand niveau. Zo is er veel aandacht besteed aan geluidsisolatie van wanden en vloeren en is de beglazing (met behoud van originele kozijnen) verduurzaamd. Met behoud van het originele karakter zijn gevel, dak en al het houtwerk dusdanig gerestaureerd en gerenoveerd dat de villa weer jaren mee kan.

Villa Anna (anno 1899) bestaat in wezen uit twee villa’s. Architect H. Wesstra (1843-1911) tekende voor het ontwerp. Zijn ontwerpen pasten geheel in het romantische beeld van de neo-stijl van die tijd van die tijd; schilderachtige koepels en torentjes als bekroning van rijk georiënteerde baksteengevels met talrijke natuurstenen blokjes en andere ornamenten.

Wesstra was in zijn tijd een zeer geliefd architect. Hij werd dan ook veelvuldig gevraagd om voor verschillende woningen in Den Haag ontwerpen te maken. Zo verrijkte hij onder meer de stad met een Panoramagebouw (1881) aan de Bezuidenhoutseweg, een café-restaurant genaamd ‘Seinpost’ in Scheveningen (1886), de concertzaal – uitgevoerd in fantasierijke Moorse stijl – in de voormalige Haagse Dierentuin (1893) en een aantal villa’s in het Van Stolkpark.

Villa Anna is gelegen aan het einde van de groene Nieuwe Parklaan, op loopafstand van het strand. Ook bent u met de fiets of tram zo in een gezellig restaurantje in de stad. Mocht u in de zomer naar de Parade in het Westbroekpark willen, ook dat kan op de fiets! En met het Circustheater als buurtgenoot kunt u natuurlijk ook een mooie musical bijwonen. Boodschappen doet u in de buurt of bijvoorbeeld op de markt iedere donderdag in de Stevinstraat.

Nieuwe Parklaan 193A
Dit appartement betreft een appartement gesitueerd op de eerste verdieping. Het appartement beslaat ca. 170m2 aan woonoppervlak en is daarmee het grootste appartement van de 4 appartementen.

Via de gezamenlijke entree op de bel-etage komt u in de vestibule met vervolgens een tochtseparatie. Via het trappenhuis in de centrale hal heeft u toegang tot het appartement op de eerste verdieping. Dit appartement heeft een plafondhoogte van ca. 3.10. In de entree van dit appartement vindt u een toilet met fonteintje. De royale woon-/eetkamer is over de gehele lengte gesitueerd en voorzien van een vaste kast. Aan de voorzijde is de doorloop naar de halfopen keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur van het merk Siemens en een Quooker kraan. Aan de achterzijde heeft men toegang tot een van de slaap-/studeerkamers aan de achterzijde en via dubbele deuren toegang tot een van de balkons.

Vanuit de woonkamer kan men de slaapkamers bereiken welke zich aan de andere kant van de verdieping bevinden. Een centrale hal heeft toegang tot in totaal vier slaapkamers, een berging met C.V.-ketel, een tweede badkamer met inloopdouche en wastafel. Separaat een toilet met fonteintje en een kast met een aansluiting voor een wasmachine en droger. Een van de vier slaapkamers is aan de voorzijde en beschikt over een fraaie serre. Een tweede slaapkamer is eveneens aan de voorzijde. Aan de achterzijde een derde slaapkamer welke beschikt over een eigen badkamer voorzien van een ligbad, wastafel en toilet. Middels dubbele deuren vanuit de slaapkamer heeft men toegang tot het tweede balkon aan de achterzijde. Als laatste een slaapkamer aan de achterzijde.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak ca. 170 m2
- Plafondhoogte ca. 3.10 m
- 5 slaapkamers, 2 badkamers en een inpandige berging
- Verwarming middels vloerverwarming
- Voorzien van dubbele beglazing
- Gelegen op eigen grond
- VvE wordt geactiveerd. Maandelijkse bijdrage is nog niet definitief vastgesteld. De kosten voor het oprichten van de VvE komen het eerste jaar voor rekening van verkoper
- Eén eigen parkeerplaats, een tweede parkeerplaats optioneel (op basis van beschikbaarheid)
- Gezamenlijke fietsenstalling
- Energielabel volgt
- Geschatte oplevering medio mei 2022
- Aan koper de keuze om een notaris in Den Haag te kiezen
- In de NVM koopakte zullen een ouderdoms-, materialen- en niet bewonersclausule worden opgenomen
- Tekeningen/impressies (niet op schaal), meubilair, beeldmateriaal en teksten zijn uitsluitend bedoeld om een indruk van de appartementen te geven. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend
- Heeft u interesse? Inschrijven voor het project kan tot uiterlijk 1 december 2021 via beeuwkes.nl/villa-anna

++++++++++

START OF SALE OF PROJECT ‘VILLA ANNA’ AT THE NIEUWE PARKLAAN THE HAGUE

Introducing Villa Anna - an exquisite turn-of-the-century grand residence that is soon to be home to four luxurious apartments. No expense has been spared in refurbishing this iconic property, where interiors have been thoroughly updated to exacting standards whilst preserving the essential structures and historic character.

With newly insulated floors, walls, and windows, as well as sustainably restored window and door frames, interior woodwork, and exterior elements, the property has undergone a total transformation that retains all of its original elegance while incorporating state-of-the art luxuries. Each apartment includes one off-street parking place; an extra one is also possible subject to availability.

When it was completed in 1899, Villa Anna comprised two separate villas, designed by the renowned architect H. Wesstra (1843-1911). His plans were entirely in keeping with the romantic designs of the revivalist architectural style of that era; picturesque domes and turrets crowning the richly enhanced brick facades with numerous natural stone blocks and other ornaments.

Wesstra was a very popular architect in his time and designed many fine homes and public buildings all around The Hague. His contributions to the city’s landscape included a Panorama building (1881) on the Bezuidenhoutseweg, a café-restaurant called 'Seinpost' in Scheveningen (1886), an imaginatively executed Moorish style concert hall in the former The Hague Zoo (1893), and a number of villas in the Van Stolkpark district.

Located on the leafy Nieuwe Parklaan, Villa Anna is just a short walk from the many amenities in the Scheveningen seaside resort, as well as the beach itself. Parks, public transit, shops, a weekly outdoor market, and entertainment venues are all within easy reach.

Nieuwe Parklaan 193A
This first floor apartment, the largest of the four in the complex, measures approximately 170m2. Past the building’s main entrance is a vestibule, where an anti-draught door opens to a hall with a stairway to upper floors. Upon entering the apartment, there is a hall with a guest lavatory. A capacious living/dining room with built-in storage spans the entire length of the apartment. Off the living area at the front is a passageway to the the semi-open kitchen, which is outfitted with Siemens integrated appliances and a Quooker (on-demand boiling water installation). At the back there is access to a bedroom/study/office space and through double doors access to one of the balconies.

A central hall with a separate toilet and a storage area housing the central heating unit and laundry connections separates the living area from the four bedrooms. Facing the front are a bathroom with a shower and washbasin, plus two bedrooms, of which one features a beautiful solarium. Two additional bedrooms are located at the rear, of which one has a balcony and an en-suite bathroom with bath, washbasin, and toilet.

Facts, figures, and features:
- Interior space ca. 170 m2
- 5 bedrooms, 2 bathrooms, and a built-in storage area
- Ceiling height ca. 3.10m
- Heating through floor heating
- Provided with double glazing
- Freehold
- Homeowners Association in the process of formation. Contributions are yet to be determined. The formation costs will be paid by seller in the first year
- One private parking place is included; a second one is optional (subject to availability)
- Communal bicycle storage
- Energy certificate will follow later
- Estimated completion date mid-May 2022
- Purchaser may designate a notary based in the region of The Hague
- Older construction and materials as well as non-occupancy disclaimers will be included in the NVM purchase agreement
- Drawings/impressions (not to scale), furniture, visual material, and texts are solely intended to provide an impression of the apartments. No rights can be derived from these
- Interested in this project? You can sign up until December 1st, 2021 through beeuwkes.nl/villa-anna

Locatie

Contact opnemen